Over Stadlander

2024 01 18 Stadlander If549725

Wat meer over ons

Wij zijn een woningcorporatie met zo’n 14.000 woningen in West-Brabant en Tholen. We werken dagelijks aan prettig en betaalbaar wonen in een duurzame, schone en veilige wijk. Samen bouwen we aan een passend thuis in onze wijken en buurten, voor nu en in de toekomst. Dat is waar we voor staan. We hebben invloed op het leven van onze huurders en dat beseffen we goed. Het is dus belangrijk om ons steeds af te vragen: hoe zorgen we ervoor dat we doen wat we beloven?

De samenleving verwacht veel van ons en de uitdaging is groot. We moeten meer bouwen vanwege het groeiende woningtekort en er is een groeiende groep mensen die niet kan rondkomen. Ook moeten we nadenken over het huisvesten van aandachtsgroepen met en zonder zorgvraag. De klimaatcrisis wordt urgenter en dat vraagt veel inzet op duurzaam bouwen en renoveren.

Werk aan de winkel dus! Doe je mee?

Wij als jouw werkgever

Maatschappelijk betrokken
Steeds vragen we ons af: hoe maken we het fijner voor onze huurders? We voelen ons daar verantwoordelijk voor en zetten graag een stap extra. Veerkrachtige, sociaal sterke buurten en de kracht van informele (zorg)netwerken worden belangrijker. Daar werk jij aan mee. We staan vooraan in het maken van duurzame keuzes, en inspireren onze huurders om ook duurzame keuzes te maken.

Jouw professionele groei
Je krijgt alle ruimte voor jouw ambities en talenten. Allereerst natuurlijk in je eigen werk. Wil je een opleiding volgen om jezelf in je werk te kunnen verbreden of verdiepen? Dat kan! Laat het ook vooral weten als je ambities hebt voor een andere functie binnen Stadlander. Jouw ontwikkeling staat niet stil.

Elkaar leren kennen
Bij ons ben je thuis. Dat vinden we net zo belangrijk voor jou en je collega’s als voor onze huurders. Schroom niet om je vragen te stellen, we zijn behulpzaam en staan voor je klaar. Wees nieuwsgierig en laat je informeren door de verschillende teams. Leer ons eerst maar eens goed kennen! En wij jou, natuurlijk.

Onze cultuur

We werken vanuit verbinding met ons netwerk en zijn duurzaam verankerd in onze omgeving. Onze kernwaarden zijn daarbij belangrijk en vormen onze identiteit. Deze waarden zijn: samen, dichtbij, duurzaam, denken en doen. Je vindt ze terug in ons ondernemingsplan voor de komende jaren.

Kernwaarde 1 Samen Wit

Samen

Kernwaarde 2 Dichtbij Wit

Dichtbij

Kernwaarde 3 Duurzaam Wit

Duurzaam

Kernwaarde 4 Denken En Doen Wit

Denken en doen

We weten dat we veel kunnen bereiken. Maar dan wel samen! Zowel samen met alle collega’s als samen met onze omgeving. Ons werk doet ertoe en we maken het verschil voor onze huurders. We zijn zichtbaar en dichtbij de huurder.

We moeten ons steeds realiseren: hoe we vandaag leven, is niet toekomstbestendig. We kunnen niet oneindig groeien op een planeet met eindige middelen. Dat besef inspireert ons om een duurzamer pad te bewandelen. Ook onze eigen ‘Groenlanders’ maken ons daar steeds weer bewust van.

Onze opgave wordt steeds complexer. Het vraagt meer van ons als Stadlander: kennis, vaardigheden, passie en uithoudingsvermogen. Het vereist vakwerk en slagvaardigheid. Denken dus én doen.

Zo maken we het verschil.

20220510 111723
Duurzaam Doel Duurzaam Dna

Duurzaam DNA

Duurzaamheid zit in ons DNA. Samen bouwen we aan een duurzame organisatie én aan duurzame wijken en woningen.

In ons dagelijks handelen en in onze besluitvorming streven we naar een betere en schonere leefwereld. We dragen dit actief uit, zijn een inspirerend voorbeeld en daarmee zit duurzaamheid echt in ons hart en in ons DNA.

Duurzaam Doel Groene En Gezonde Wijken

Groene en gezonde wijken

Wonen in een woning van Stadlander betekent wonen in een groene en gezonde wijk. In onze wijken bieden we ruimte aan inheemse planten en dieren. Op onze daken, gevels en in de straten draagt groen bij aan het versterken van de biodiversiteit.

We brengen de natuurlijke balans terug. En dat voel je als je er woont. We zorgen voor groene wijken met schaduwrijke plekken, waar de temperatuur aangenaam blijft op de heetste dagen en waar mensen droge voeten houden bij een flinke regenbui. Samen zorgen we voor groene en gezonde wijken waar we met recht trots op zijn.

Duurzaam Doel Betere Materialen

Betere materialen

We gaan beter om met materialen. We gebruiken onze materialen zo dat we de aarde niet onnodig belasten. Zowel op kantoor als bij en in onze woningen en gebouwen.

Als we nieuwe materialen of spullen nodig hebben, kiezen we zo veel mogelijk voor natuurlijke materialen. Deze leggen meer CO2 vast dan dat ze uitstoten en helpen zo de natuur te herstellen. Deze materialen halen we altijd dichtbij, zodat we zo min mogelijk uitstoten.

We breken de natuur niet sneller af dan de tijd die de natuur nodig heeft te herstellen. We weten waar alle materialen en grondstoffen vandaan komen en als we ze niet meer nodig hebben, zorgen ervoor dat ze terecht komen in natuurlijke, gesloten kringlopen.

Duurzaam Doel Schone En Minder Energie

Schone en minder energie

Stadlander gebruikt alleen schone energie. In 2050 wekken we onze energie zelf op en gebruiken we alleen schone en natuurlijke energiebronnen. Onze woningen en gebouwen gebruiken niet meer energie dan ze produceren. We gebruiken deze extra energie om de kosten te verlagen en duurzaam te reizen. Samen met onze partners zorgen we ervoor dat we onszelf en al onze materialen 100% schoon verplaatsen. We zijn een inspiratiebron voor anderen. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst waarin het goed wonen is.

Wat jouw potentiële
collega's zeggen